Gyerek kulacs iskolába: Hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

Az iskoláskorú gyermekek számára az ivás létfontosságú az egészséges fejlődés és a koncentráció szempontjából. Ezért fontos, hogy elegendő folyadék álljon rendelkezésükre. Hogyan válasszuk ki a megfelelő kulacsot az iskolába, hogy a gyerekek szeressék, ugyanakkor praktikus és biztonságos legyen?

Anyag - mire kell figyelni?

Tritan:
Előnye a könnyű súlya, tartóssága, és mindenekelőtt nem kell aggódnia a BPA-tartalom miatt, nem tartalmaz ftalátokat, nehézfémeket, PVC-t vagy más káros anyagokat - az egészségre nézve biztonságosnak tekinthető. UV-álló, könnyű, szinte törhetetlen. Még a foltok és szagok miatt sem kell aggódnia. A gyártók sokféle dizájnban kínálják őket, hogy tetszenek a gyerekeknek, és illeszkedjenek más iskolai felszerelésekhez.

A Tritan egy új generációs kopoliészter, és számos előnnyel jár. A kopoliésztert a poliészter kezelésével nyerik. Más kopoliészterekhez képest általában kisebb a sűrűsége, ami azt jelenti, hogy kevesebb alapanyagot lehet felhasználni ugyanazon végdarab, az alkalmazás előállításához. Másik előnye ezért a környezetbarátabb gyártás. A tritán előállításához újrahasznosított anyagokat is fel lehet használni.
 
Tritanové láhve


Műanyag:
A műanyag kulacsok esetében nagyon oda kell figyelni, hogy miből készültek. Ezek ugyanis tartalmazhatnak káros BPA anyagokat, amelyek főleg hő hatására szabadulnak fel (mosogatógépben mosogatás, forró autóban hagyás stb. - a műanyag címkézéséről bővebben írtunk az uzsonnás dobozokról szóló cikkünkben). Mindenképpen kerülje a PVC vagy PET feliratúakat!!!

Lebomlás: Egy műanyag zacskó általában 25 év alatt bomlik le, egy PET-kulacsnak ennél jóval tovább, körülbelül 450 évig tart.

Újrahasznosítás: más anyagokkal, például üveggel és fémekkel összehasonlítva a műanyag polimerek több feldolgozást igényelnek az újrahasznosításhoz. A mechanikai úton újrahasznosított műanyagokat csak korlátozott számú ciklusban lehet feldolgozni, mivel az anyag minősége minden egyes újrahasznosítási folyamat során csökken.

Üveg:
Az utóbbi időben az üveg kulacsok egyre népszerűbbek. Ez egy természetes anyag, nem befolyásolja az ital ízét, nagyon könnyen tisztítható. Hátrányai közé tartozik a nagyobb súly és a törésre való hajlam. Mindenképpen nagyobb gyerekeknek ajánlott.

Lebomló és újrahasznosítható: az üveg 100%-ban természetes anyag, de a természetnek körülbelül 1000 évbe telik, amíg lebomlik. Érdekes módon az üveg esetében nem számít, hogy hányszor kerül újrahasznosításra - a minősége változatlan marad.
 
Skleněné láhve


Rozsdamentes acél:
Kétféle kulacsot lehet rozsdamentes acélból készíteni - a klasszikus kulacsot, amiből csak inni szeretnénk, majd a termosz kulacsot - ezek megtartják az ital hőmérsékletét. Előnyük a tartósságuk és a káros anyagok hiánya.

Újrahasznosítás: már ma is minden rozsdamentes acéltermék legalább 60%-a újrahasznosított rozsdamentes acélból készül. Jelenleg az élettartamuk végét elérő rozsdamentes acéltermékek mintegy 90%-a újrahasznosítható. Az acél iránti kereslet növekedésével párhuzamosan nő a kibocsátás, valamint az ércek kitermeléséhez és a szükséges termékek előállításához szükséges energia- és vízigény. A rozsdamentes acéltermékek hosszú élettartama - nem elég hosszú az élettartamuk ahhoz, hogy kielégítsék az új termékek iránti keresletet - azt jelenti, hogy a bányászat egyelőre nem csökkenthető tovább.

Egy kis ökológia:
Tudta, hogy kaphat olyan kulacsot, amelyekhez pótalkatrészeket is vásárolhat? Például ha letörik a kupakfedél, nem kell rögtön újat vennie, hanem csak a sérült kupakot kell megvennie?

Kínálatunkban megtalálhatóak például az Ars Una kulacsok és a cseh gyártótól a Zdravá láhev márka, amelyek nagy színválasztékban kínálnak pótalkatrészeket - tömítéseket, komplett kupakokat stb.
Náhradní víčka


A gyermek életkora és preferenciái:

  • Óvodások: Itt a tervezés fontos szerepet játszik. Válasszon egy kedvenc karakterrel vagy motívummal. Fontos a széles nyak a könnyű tisztíthatóság érdekében és a szivárgásmentes kupak is.
  • Iskolások: az idősebb gyerekek válogatósabbak a dizájn és a funkcionalitás tekintetében.
  • Középiskolások: A tizenévesek kedvelik a stílusos és minimalista formatervezést, vagy az egyszínű kulacsokat (pl. Albi kulacs).


A kulacs térfogata - mennyi folyadékra van szüksége a babának?

  • Kisebb gyermekek (6-9 évesek): 0,5 literes térfogat az ideális. Gondoljon a súlyra - a gyerekek ebben a korban még kicsik, és ha reggel egy liter italt pakol a táskájukba, hirtelen egy kilóval nehezebb táskát kap. Minden iskolában folyik ivóvíz a csapból, és ha egy gyermek szomjas, újratöltheti.
  • Idősebb gyermekek (10-13 évesek): 0,7 literes térfogat előnyös. A fizikai aktivitás növekedésével a folyadékigény is nő.
  • Középiskolások: A tizenévesek számára 800ml - 1l térfogat megfelelő.

Hogyan kell megfelelően tisztítani a kulacsot?
A siker kulcsa, hogy az iskolából való hazaérkezés után azonnal alaposan öblítsük le és szárítsuk meg. A legjobb, ha a gyermek csak vizet iszik, akkor a tisztítás nagyon egyszerű. Ezenkívül könnyen szétszedhetőnek kell lennie - így mindenhová eljuthat, és minden alkatrészét el tudja mosni.

Tippjeink a tisztításhoz:

Műanyag: kézzel, meleg vízzel és mosószerrel, kulacs kefével történő mosás ideális. Ha a kulacs valahol ott maradt, és lerakódások keletkeztek, próbálkozzon rizs használatával - tegyen meleg vizet, mosószert és egy marék rizst a kulacsba, zárja le, majd alaposan rázza fel - a rizsszemek súrlódásának köszönhetően a lerakódások eltűnnek.

Rozsdamentes acél: csak öblítse ki meleg vízzel és enyhe mosószerrel. Legyen óvatos az kefével és a csiszolóanyagokkal - a kulacsok hajlamosak a karcolódásra (különösen a nyomtatással ellátott kulacsok). Néha-néha öntsön ecetes oldatot a kulacsba, és hagyja állni néhány percig.

Tritan: A műanyaghoz hasonlóan a meleg vízzel és mosószerrel való mosást javasoljuk.

Csak akkor használjon mosogatógépet, ha ez kifejezetten fel van tüntetve a terméken. Ennek elmulasztása sérülést, szivárgást vagy egyéb kellemetlenségeket okozhat.

Vissza a hírek listájához
Hogyan válasszunk iskolatáskát? Olvassa el útmutatónkat.

Licenc termékek

Legfrissebb híreink

12.10.

Halloween dekoráció, smink és kézművesség gyerekeknek

Ötletek kísérteties szórakozáshoz – inspiráció a halloweeni arcfestéshez, dekorációk készítéséhez önkeményedő agyagból, dekorációk partikhoz és hirdetőtáblákhoz.

14.08.

Mibe csomagoljunk egy snacket?

Tippek az iskolai uzsonnás dobozokhoz kicsiknek és nagyobbaknak.Kicsi, nagy, fix vagy mozgatható válaszfalat szeretne? Vagy organikus? Nem műanyagból? Összecsukható és textil? Ha műanyag - melyik és mire kell figyelni?

MenuX

InformaceX