Mibe csomagoljunk egy snacket?

Az uzsonnás doboz minden anyuka kedvenc segítőjévé vált az iskolai, klubok, kirándulások ételeinek elkészítésében. Emlékszik még a papírszalvétába csomagolt sajtos kenyérre, amely rátapadt a sajtra? Szerencsére a gyermekeinknek már nem kell aggódniuk emiatt. Mint minden, ezek az uzsonnásdobozok is fejlődnek, és ma már mindenki számára van valami. De hogyan tájékozódjunk a kínálatban?

Az uzsonnás dobozok típusai

Anyaguk, méretük, alakjuk és belső felszereltségük tekintetében különböznek egymástól. A leggyakoribb anyagok:

Műanyag: könnyű, tartós és könnyen tisztítható. Ez a leggyakoribb csoport. Ezek a legelterjedtebbek, és a legkisebb első osztályosok is képesek kezelni őket.

És mire kell figyelni?
A BPA jelenlétére (biszfenol) a műanyagban, amelyből a doboz készült. A BPA egy szintetikus hormon, amely beavatkozik az emberi hormonok egészséges működésébe. Európában jelenleg nincs tilalom a BPA-t tartalmazó uzsonnás dobozok forgalmazására, de sok gyártó már alapfelszereltségként kínálja ezeket. A BPA melegítés hatására szabadul fel - ha nem biztos benne, hogy az uzsonnásdoboz BPA mentes, akkor ne melegítse fel, ne mossa el a mosogatógépben, és ideális esetben ne hagyja a forró autóban (még üresen sem).


Műanyag jelölés - egy szám, amely a Műanyagipari Szövetség által kidolgozott számozási rendszer szerint háromszögben látható minden műanyag tartályon (egyszer használatos és többször használatos). Soha ne használjuk újra az 1-es (vigyázat - ezek PET-palackok), 3-as, 6-os és 7-es jelzésű palackokat. Másrészt nem kell aggódnia a 2-es, 4-es és 5-ös számjelzésűek használata miatt.



Kínálatunkban kizárólag BPA nélküli, 2,4 vagy 5 jelöléssel ellátott uzsonnás dobozokat talál. Jó tapasztalataink vannak a cseh gyártmányú, biztonságos orvosi anyagból készült, kivehető és csúsztatható elválasztóval ellátott dobozokkal – ZDRAVÁ SVÁČA®. Ezeket az elválasztókat külön is megvásárolhatja, és még jobban feloszthatja a belső teret (mi két elválasztót szeretünk használni). A fedelén egy átlátszó felső fedél található, amely alá elhelyezheti kedvenc képét, fotóját, órarendjét vagy akár egy puskázó lapot is. Természetesen a papírt mosás előtt el kell távolítani. Sok szép színben kapható, és ha egyiket sem választja, akkor a dobozt saját maga állíthatja össze - Ön választja ki a dobozt, a fedelet és az elválasztót.


Rozsdamentes acél: könnyű, higiénikus, karcálló (nyomtatás nélkül) és szagálló, valamint gyakorlatilag elpusztíthatatlan. Hátrányai közé tartozik az ár és az, hogy a nyomtatott dobozokat nem lehet mosogatógépben mosogatni. Ha az ökológia fontos szempont az Ön választása során, akkor ez a megoldás a megfelelő választás az Ön számára. Kínálatunkban Step by Step rozsdamentes acél dobozokat találhat sok szép kivitelben.
Üveg: környezetbarát, nem tartalmaz káros anyagokat. Alkalmas mikrohullámú sütőbe. Hátrányai közé tartozik természetesen a súlya, általában kissé bonyolultabb zárása, valamint a törés és vágás veszélye.

 

Textil és műanyag kombinációja: Ne aggódjon, nem javasoljuk, hogy a tekercset mikrotene zsákba csomagolja. Most újrafelhasználható textilből készült, gyönyörű nyomtatással ellátott uzsonnás zacskókat vásárolhat. Ezek mindenütt alkalmasak, ahol nincs hely a doboz számára, vagy kiegészítésként. Miután elfogyasztotta az uzsonnát, csak mossa ki a zacskó belsejét, hagyja megszáradni, és máris készen áll a következő használatra.

Termobox: Bárhol alkalmas, ahol a gyermek sokáig melegen tartja az uzsonnát. Különösen kirándulásokon vagy az uszodában. Iskolai uzsonnákhoz a mérete miatt nem ideális.

 

Méret és forma:

Kisebb iskolások esetében fontos, hogy az uzsonna elférjen a táskájukban. Ideális esetben az első zsebben. Sok gyártó rendelkezik ezekkel a hőszigetelt zsebekkel, és kár lenne ezt nem kihasználni. Minden beszállító kínálatában van ilyen, de ez nem jelenti azt, hogy csak ezekre kell szorítkoznia. Csak mérje le a zsebet, majd válasszon a leírás alapján – minden termékhez vannak méretek feltüntetve.


Belső felszerelések - tapasztalataink szerint jó ötlet, ha egy uzsonnásdobozban van némi belső felosztás. Ilyenkor az osztott uzsonnás doboz az ideális választás. Ezt a lehetőséget könnyen szűrheti kínálatunkban. Egy másik lehetőség az osztott fedelű dobozok, ahol minden rekesz saját hozzáféréssel rendelkezik. A több kisebb dobozból álló készletek is egy másik lehetőség.


 

Most már csak választani kell😊



Vissza a hírek listájához
Hogyan válasszunk iskolatáskát? Olvassa el útmutatónkat.

Licenc termékek

Legfrissebb híreink

14.08.

Mibe csomagoljunk egy snacket?

Tippek az iskolai uzsonnás dobozokhoz kicsiknek és nagyobbaknak.Kicsi, nagy, fix vagy mozgatható válaszfalat szeretne? Vagy organikus? Nem műanyagból? Összecsukható és textil? Ha műanyag - melyik és mire kell figyelni?

27.06.

Helyes ceruzafogás?

Ahhoz, hogy az írás a gyermek és a szülők számára az első pillanatoktól kezdve örömet és ne frusztrációt okozzon, fontos, hogy a kezdetektől fogva helyesen fejlesszük. Fontos a megfelelő fogás!

09.11.

Gyerek ágynemű - amit jó tudni

Tudtad, hogy a mikroplüss pamutból is készülhet? Új anyagok és azok áttekintése.

MenuX

InformaceX